ZABIT KATİPLİĞİ KLAVYE SINAVINA NASIL HAZIRLANILIR






Bilindiği üzere Zabıt Katibi alımında uygulama sınavı ve sözlü sınav olmak üzere 2 sınav uygulanmaktadır. Zabıt Katibi olmak isteyenler klavye sınavına nasıl hazırlanılmalıdır? Hızlı yazmak için hangi yöntemleri kullanmak gerekir?

ZABIT KATİPLİĞİ KLAVYE SINAVINA NASIL HAZIRLANILMALIDIR?
Klavye çalışmaya başlayan bir kişi İlk olarak klavye üzerindeki tuşların hangi yerde olduğunu inceleyerek bunları hafızasına kazımaya çalışmalıdır. Bunun için gözlerinizi kapatın ve klavyede bulunan tuşların yerlerini gözlerinizde canlandırın. Daha sonra boş bir yazma sayfası açarak klavyeye bakmadan  istediğiniz harfleri o sayfaya yazmaya çalışın. Bu işlemi 10 gün kadar her gün  2 - 3 saat uygulamaya çalışın. 10. günün sonunda inanın parmaklarınız ister istemez  tuşlara kendiliğinden gitmeye başlayacaktır. Tuşların yerini ezberlerken bu egzersizi yapmak önemlidir.

HIZLI KLAVYE YAZABİLMEK İÇİN HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANMAK GEREKİR?
Bunun için ilk önce kendinize güvenin bu işi yapabileceğinizi ve klavye ile hızlı bir yazı yazabileceğinizi benimseyin. Parmaklarınızı klavye üzerinde nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde yerleştirin ve klavyeye bakmadan ekranda bulunan veya önünüzde bulunan bir yazıdan bu farketmez ne olursa olsun yazmaya çalışın. Bunları yazarken sakin yavaş ve rahat olun çünkü harf egzersizini yaptığınız için tuşlara parmaklarınız kendiliğinden gidecektir. Unutmayın kimse on parmak yazmak zorunda değildir. Daha sonra yine aynı şekilde ekrandan veya geçmiş dönemlerde klavye mülakatında sorulmuş olan metinleri yazmaya başlayın çünkü klavye mülakatları genelde Adalet Bakanlığı tarafından sınavdan önce açıklandığı için gelecek olan kelimelere bu metinler sayesinde adepte olmanız daha kolay olacaktır.


Tecrübelerime dayanarak söylüyorum 3 dakikada 140 ve üzeri yazan çoğu insan klavyeyi on parmak olarak kullanmadığını biliyorum. Kişi nasıl, rahat ve seri yazıyorsa klavyeyi o şekilde kullanmalıdır Yukarıda anlattığım gibi ekranda bulunan yahut kağıtta yazılı olan metinleri yazarken ilk olarak hatasız yazmaya dikkat edin. Bu uygulamayı da 2-3 ay boyunca 2 - 3 saat uygulamaya çalışın bu sürelerin sonununda klavye konusunda ne kadar geliştiğinizin kendinizde farkına varacaksınız bunları yaparken kendinizi yormamaya dikkat edin. Metinler sıkıcı gelirse farklı şeyler yazmaya çalışın mesela bu dinlediğiniz bir şarkı olabilir müziği açın ve geçen kelimeleri yazmaya çalışın. Bununla birlikte klavye egzersizi yapmak için internette birçok site ve mobil uygulama da mevcuttur oralardan da yararlanabilirsiniz. Unutmayın ki kimse doğuştan klavye bilmiyor ve sonradan öğreniyor bunu yapabileceğinize kendinizi inandırın ve asla pes etmeyin. iyi çalışmalar...

Yorum Gönder

0 Yorumlar